Na #9 MoMo najnovije vesti iz SONY mobile i PSTech Hakaton

Na #9 MoMo najnovije vesti iz SONY mobile i PSTech Hakaton

Deveti po redu Mobile Monday održan je 27. januara u KC Gradu. Centralna tema događaja, čiji generalni pokrovitelj je kompanija PSTech, bila je Android platforma i njen razvoj za japanskog giganta SONY.

Mobile Monday #9 - Sony Mobile i PSTech

Mobile Monday #9 - Sony Mobile i PSTech

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na deveti po redu MobileMonday događaj, na kome ćemo 27. januara, sa početkom u 18h u KC Gradu-u, predstaviti novitete na polju razvoja mobilnih aplikacija sa akcentom na Android platformu. Generalni pokrovitelj ovog događaja je kompanija PSTech a centralna tema ovog događaja je Sony Mobile i njihova strategija za osvajanje mobilnog tržišta.

Windows Phone Dev Camp

Windows Phone Dev Camp

Na osmom po redu Mobile Monday posvećenom Windows Phone platformi, predstavnici Microsoft Srbija najavili su prvi Windows Phone Dev Camp, koji će se održati 21. novembra u njihovim prostorijama na Novom Beogradu.

Cilj ovog treninga je da učesnike provede kroz celokupan razvoj Windows Phone 8 aplikacije, od korisničkog interfejsa do serverskog dela. Na početku će biti prezentovani principi dizajna Windows Phone 8 aplikacije, okruženje za razvoj aplikacija kao i biblioteke koje mogu olakšati kreiranje korisničkog interfejsa. Potom sledi prikaz novih funkcionalnosti platforme Tiles i Lock Screen notifikacije, App to App ComunicationSpeech InputProximity SensorsBluetoothMapsLocation i Wallet. U drugom delu treninga biće detaljnije obrađen MVVM obrazac projektovanja na primeru realne aplikacije kao i izrada serverskog dela mobilne aplikacije.

Windows Phone platforma predstavljena na #8 Mobile Monday

Windows Phone platforma predstavljena na #8 Mobile Monday

Prošlog ponedeljka je u Beogradu održan osmi u nizu MobileMonday događaja u Srbiji, na kome je predstavljen Windows Phone platforma i NOKIA telefoni koji pokreću ovaj operativni sistem. Veliki broj entuzijasta i mobilnih profesionalaca koji su Mikser House u želji da čuju predavanja i iz prve ruke se upoznaju sa Windows Phone mobilnom platformom potrvđuje da je srpsko tržište veoma zainteresovano i prijemčivo za nove mobilne tehnologije.

Windows Phone Mobile Monday

Windows Phone Mobile Monday

Ponedeljak, 28.oktobar, MikserHouse u 18h - Windows Phone Mobile Monday.