O nama

O nama

Mobile Monday u Srbiji realizuju organizacije NIIT (organizatori biZbuZZ konferencije) i SEEICT (poznatiji kao IT događaji).

NIIT je osnovan 2007. godine sa svešću o poslovnim mogućnostima koje pruža IT sektor u Srbiji. Organizacija projekte fokusira na internet i onlajn poslovne modele. NIIT je najpoznatiji po organizovanju konferencije biZbuZZ, najmasovnijeg i najpopularnijeg Internet i IT dogadjaja u zemlji. Konferencija se održava 4 godine, a podržavaju je mnoge kompanije i organizacije, kao i Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo.

NIIT se trudi da povezivanjem privrede sa savremenim tokovima poslovanja, sa mladim ljudima koji već uveliko barataju Internet servisima, premosti generacijski jaz. Jaz koji stoji između potencijala preduzeća koji treba biti pravilno kanalisan i mladih radnih snaga koje gledaju i vide budućnost.

NIIT čine: Aleksandar Ilić, Vitomir Ognjanović

SEE ICT (South East Europe Information and Communication Technologies) je mlada neprofitna nevladina organizacija iz Beograda, osnovana sa ciljem da kreativnom primenom novih tehnologija doprinese unapređenju kvaliteta života različitih ciljnih grupa u Srbiji i regionu.

Osnivači SEE ICT-ja su profesionalci na polju novih medija i upravljanja projektima. Organizacija je nastala iz projekta pod nazivom ITDogađaji. ITD je sajt koji prati najvažnija IKT događanja u regionu, promoviše i olakšava usavršavanje i umrežavanje IT stručnjaka. IT Dogadjaji imaju priznatu ulogu u domaćoj IT zajednici. Sajt je 2009. godine uvršten u jedan od 50 najboljih srpskih sajtova po izboru časopisa PC Press. Osnivači SEE ICT-a takođe su učestvovali u realizaciji projekta Formular.rs, koji je 2009. godine osvojio Web Fest nagradu za najbolji e-gov sajt na prostoru bivše Jugoslavije.

SEE ICT čine: Vladimir Trkulja, Vukašin Stojkov, Dragana Petković i Jelena Rakić