Mobilna plaćanja – monetizacija u hodu

Mobilna plaćanja – monetizacija u hodu

Jubilarni, deseti po redu MobileMonday događaj, održaće se 28. aprila, sa početkom u 18h u Mikser Houseu, na kome ćemo predstaviti novitete na polju razvoja mobilnih plaćanja sa akcentom na  monetizaciji o kojoj će nam govoriti stručnjaci iz jedne od najuspešnijih kompanija iz regiona – Infobip, kompanije sa preko milijardu mesečnih transakcija i 120 000 poslovnih korisnika.

O tome kako doći od ideje do monetizacije eksluzivno će nam govoriti Milan Đorđević, Product Owner u Infobipu. Milan će kroz sopstveno iskustvo govoriti o aspektima mobilnih plaćanja (b2b i b2c), o razvoju ovog dela i dostupnim platformama, kao i integraciji istih. Kroz svoje predavanje govoriće i o aspektima poslovne vrednosti (uklapanje sa brendom) i analitičkim alatima za praćenje i kreiranje poslovne strategije. Osim toga, učesnicima će prikazati i live demo mobilnih plaćanja koji se vrši preko Infobipove platforme, Centili.

U drugom delu druženja, Milan Radojković, senior software engineer, održače prezentaciju: Ključ, telefon, mWallet. Govoriće o mobilnim novčanicima kao deo portfolija mobilnih plaćanja, njihovoj uspešnosti na Dalekom Istoku i razvoju rešenja kroz primer  ¥Coins platforme. Posebnu pažnju posvetiće izazovima, od vremenskih zona, servera i podešavanja zone korisnika, do B2C izazova (upravljanje bazom korisnika iz perspektive marketinga, regulative, kultura, karakteristike tržišta). Za kraj pokriće primene i benefite ovih platformi u poslovanju.

MoMo je već prepoznatljiv po neformalnom delu događaja, rezervisanom za upoznavanje i druženje, pa se pripremite i za razgovore sa ekipom Infobipa nakon zvaničnog dela. U zemlji trenutno nema boljeg sagovornika za ove teme od Infobipa, svetskog provajdera rešenja zasnovanih na mobilnim tehnologijama. Infobipova rešenja su u celosti razvijena in-house, i koriste ih kompanije širom sveta, od vodećih mobilnih operatera, OTT kompanija, banaka, društvenih mreža preko gaming kompanija i marketinških agencija. Njihov portfolio rešenja uključuje SMS vid komunikacije, USSD tehnologiju, mobilna plaćanja, Puš (Push) notifikacije, skup API-ja za developere i rešenja okrenuta ka potrebama mobilnih operatera, pa vam predlažemo da ne propustite ovaj MoMo. 

Organizatori MoMo Srbija događaja su SEE ICT i NIIT uz podršku RNIDS-a i ITTV-a kao medijskog pokrovitelja, a glavni sponzor MoMo #10 događaja je kompanija Infobip.

Vidimo se u Mikser Houseu 28og u 18h!

Podeli sa prijateljima :)

Predloi predavanje ili predavaca