Mobile Monday #14 - Chatbotovi

Mobile Monday #14 - Chatbotovi

Naredni MobileMonday Srbija događaj će se održati 6. februara 2017. godine u Domu Omladine (sala Amerikana), sa početkom u 18h. Potpuni fokus će ovoga puta biti na chatbotovima - obezbedili smo tri relevanta predavača koji će dati kontekst ovoj temi, a zatim je obraditi iz UI/UX i tehnoloških uglova.

Predavanja

1. Dejan Dimić: Chatbots – prilika koju ne bi trebalo da propustite
 
Danas ne postoji bolji način za započnete konverzaciju sa milionima ljudi koji već koriste instant messengers da komuniciraju sa prijateljima i svojim najmilijima. Možda taj potencijal vama nije interesantan, ali hajde da pričamo o tome.
 
Dejan Dimić je senior software hacker, zaljubljen u moderne tehnologije. Radi u Telenoru kao Digital System Architect Expert. Česti predavač na raznim programerskim konferencijama, IOT expert i OSS kontributor. Poslednjih godina se bavi širenjem JavaScript / NodeJS zajednice.
 
2. Milovan Jovičić: Dizajn chatbota: nešto više od “poruka u balonu”
 
Kako dizajnirati upotrebljiv chatbot? Da li je dovoljno samo da programiramo ispravne odgovore na pitanja korisnika ili treba da se pozabavimo i emocionalnom reakcijom čoveka koji ga koristi? Primeri dobro dizajniranih chatbotova i upotrebljive preporuke za njihov dizajn.
 
Milovan Jovičić je programer i dizajner, direktor je firme Alpha Design i aktivista u tehnološkom opismenjavanju. Oblasti delovanja i interesovanja su mu dizajn jasnih i efikasnih korisničkih doživljaja za desktop i mobilne uređaje, istraživanje ljudskog ponašanja u korišćenju softvera, humana upotreba računara, uloga etike u dizajnu digitalnih proizvoda, kao i korišćenje računara kao pomoćnika u obrazovanju.
 
3. Slobodan Stojanović: Kako napraviti serverless chatbota za $0
 
Ovo predavanje će biti praktičan primer kako napraviti chatbota za više platformi (uključujući Facebook Messenger, Telegram i Viber) i povezati ga sa jednom od najpopularnijih besplatnih NLP/AI platformi – API.ai. Kako bi izazov bio još zanimljiviji, uradićemo to za $0.
 
Slobodan Stojanović je programer, pre svega orijentisan na JavaScript i node.js. Radi kao CTO kanadsko/srpske firme Cloud Horizon, a uz to je i organizator JS Belgrade meetupa. Chatbotovima se bavi poslednjih par godina, a poslednjih 6 meseci aktivno jer radi na razvoju Claudia Bot Builder platforme.

Dodatne aktivnosti

Kompanija Telenor je partner ovog Mobile Monday događaja - očekujte da sa nama tokom događaja podele detalje o takmičenju za developere koje organizuju 25. februara

Registracija

Prisustvovanje događaju je potpuno besplatno uz prethodnu registraciju.

Podeli sa prijateljima :)

Predloi predavanje ili predavaca