Windows Phone platforma predstavljena na #8 Mobile Monday

Windows Phone platforma predstavljena na #8 Mobile Monday

Prošlog ponedeljka je u Beogradu održan osmi u nizu MobileMonday događaj u Srbiji, na kome je predstavljena Windows Phone platforma i NOKIA telefoni koji pokreću ovaj operativni sistem. Veliki broj entuzijasta i mobilnih profesionalaca koji su posetili Mikser House u želji da čuju predavanja i iz prve ruke se upoznaju sa Windows Phone mobilnom platformom, potrvđuje da je srpsko tržište veoma zainteresovano i prijemčivo za nove mobilne tehnologije.

Siniša Perović iz Microsoft-a predstavio je Windows Phone 8 platformu i naveo sve njene prednosti, sa posebnim akcentom kako da programeri iskoriste njene mogućnosti. Siniša je sa posetiocima podelio i korisne linkove ka svim neophodnim alatima za razvijanje što kvalitetnijih aplikacija. Posebno je zanimljiv bio i poziv za prijavu na MAAC (Mobile App Acceleration Camp), dvodnevni događaj,  na kome će eksperti iz kompanija Microsoft, Nokia i AppCampus organizovati 1:1 trening kako bi vam pomogli da kreirate uspešnu Windows Phone aplikaciju. MAAC učesnici, čija aplikacija ispunjava kriterijume AppCampus progarma, mogu dobiti grantove u iznosu od 20.000, 50.000 ili 70.000 evra. Za preciznije i detaljnije informacije pogledajte zvanični AppCampus sajt.

Slajdovi i note: Windows Phone Platform and Development

Ivan Jelić, tehnički direktor sajta B92, posetiocima je ispričao veoma zanimljivu priču o razvoju Windows Phone aplikacije za veb portal B92. Pričao je o izazovima sa kojima su se susreli na tom putu, ali i o zadovoljstvu korisnika i njihvom konstantnom porastu u poslednjoj godini.

Slajdovi i note: B92: Sledeća stanica 

Srđan Božović, programer sa višegodišnjim iskustvom u razvoju aplikacija, sa posetiocima je podelio veoma zanimljivu priču o razvoju mobilnih aplikacija uz pomoć Windows Azure Mobilnih Servisa. Svakako deo koji svaki programer nije smeo da propusti, posebno zbog činjenice da je Srđan dobar deo svoje prezentacije proveo uživo radeći na podešavanjima platforme za rad.

Slajdovi i note: Building mobile apps with Windows Azure mobile services

Pavle Josipović, programer koji već nekoliko godina radi u Microsoft Srbija, održao je predavanje na temu razvoja aplikacije Bing Translatorna kojoj i sam radi već neko vreme. Aplikacija ima za cilj da pomogne u onim situacijama kada vam je prevod neophodan. Dovoljno je samo da kameru vašeg telefona uperite u željeni natpis i imaćete prevod istog trenutka na vašem uređaju. Najlepše od svega je što vam za sve ovo nije potreban internet, ukoliko ste na vreme preuzeli baze jezika na vaš telefon.

Slajdovi i note: Bing Translator App and Cross Platform Development

Mobile Monday tradicionalno okuplja profesionalce i entuzijaste iz oblasti telekomunikacija, sa posebnim naglaskom na informisanje i edukaciju o savremenim mobilnim tehnologijama, druženju i umrežavanju. MoMo platforma je globalno poznata kao podrazumevano mesto susreta profesionalaca, kompanija i korisnika iz oblasti mobilnih tehnologija, a u Srbiji se održava od 2010. godine. Događaj realizuju organizacije SEEICT i NIITMicrosoft Srbija je glavni sponzor događaja a podršku već tradicionalno pruža i RNIDS, dok IT TV produkcija obezbeđuje prenos uživo putem Interneta.

 

Podeli sa prijateljima :)

Predloi predavanje ili predavaca