Windows Phone Dev Camp

Windows Phone Dev Camp

Na osmom po redu Mobile Monday posvećenom Windows Phone platformi, predstavnici Microsoft Srbija najavili su prvi Windows Phone Dev Camp, koji će se održati 21. novembra u njihovim prostorijama na Novom Beogradu.

Cilj ovog treninga je da učesnike provede kroz celokupan razvoj Windows Phone 8 aplikacije, od korisničkog interfejsa do serverskog dela. Na početku će biti prezentovani principi dizajna Windows Phone 8 aplikacije, okruženje za razvoj aplikacija kao i biblioteke koje mogu olakšati kreiranje korisničkog interfejsa. Potom sledi prikaz novih funkcionalnosti platforme Tiles i Lock Screen notifikacije, App to App Comunication, Speech Input, Proximity Sensors, Bluetooth, Maps, Location i Wallet. U drugom delu treninga biće detaljnije obrađen MVVM obrazac projektovanja na primeru realne aplikacije kao i izrada serverskog dela mobilne aplikacije.

Predavači na prvom Windows Phone Dev Camp-u biće Srđan Božović i Stanko Nikolić. Srđan kao arhitekta softverskih rešenja u kompaniji MFC Mikrokomerc. Profesionalno se bavi programiranjem poslednjih petnaest godina. Trenutno je fokusiran na rešenja koja povezuju Windows Azure platformu i mobilne uređaje bazirane na Microsoft platformi, Windows Phone i Windows 8. Voli da eksperimentiše sa različitim programskim jezicima. U aprilu 2009-te godine, postao je MVP za C#. Stanko  je u Računskom centru, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Profesionalno se bavi implementacijom savremenih softverskih rešenja i istraživanjem novih tehnologija. Najviše se bavi Microsoft tehnologijama i redovan je predavač na Microsoft konferencijama i skupovima.

Prijave za događaj su potpuno besplatne, ali je neophodno da se registrujete putem ovog linka na kome možete pogledati i detaljnu agendu događaja.

Podeli sa prijateljima :)

Predloi predavanje ili predavaca