Održan MobileMonday Srbija #6

Održan MobileMonday Srbija #6

Goran Stupar iz Telenora je najavio novu web platformu u okviru koje će se nalaziti i prodavnica digitalnog sadržaja. To će omogućiti korisnicima Telenor mreže da pored muzike preuzimaju i aplikacije za svoje mobilne uređaje, a programerima iz Srbije da svoje aplikacije za mobilne telefone plasiraju na lokalno tržište.

Gabor Suhajda, iz Carnation Group, se obratio programerima i ukazao na prednosti razvoja mobilnih web aplikacija, kao i tehnikama koje se mogu primenjivati za njihovu optimizaciju.

Janko Jovanović, interakcioni dizajner, softverski inženjer, bloger i umetnik,izneo je stav da doživljaj korisnika prilikom korišćenja aplikacija na mobilnim uređajima mora biti jedna od primarnih stvari o kojoj treba voditi računa, budući da ljudi danas imaju more sličnih aplikacija koje mogu da izaberu.

Mobile Monday tradicionalno okuplja profesionalce i entuzijaste iz oblasti telekomunikacija, sa posebnim naglaskom na informisanje i edukaciju o savremenim mobilnim tehnologijama, druženju i umrežavanju.Prepoznati su širom sveta kao podrazumevano mesto susreta profesionalaca, kompanija i korisnika iz oblasti mobilnih tehnologija, a u Srbiji se održavaju od 2010. godine. Događaj realizuju organizacije NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda.

Telenor  Srbija je glavni sponzor događaja a podršku je pružio i RNIDS. EUnet je obezbedio pristup Internetu, a IT TV produkcija prenos uživo putem Interneta.

Podeli sa prijateljima :)

Predloi predavanje ili predavaca