Održan MobileMonday Srbija #4

Održan MobileMonday Srbija #4

Beograd, 13. Septembar, 2011– Četvrti Mobile Monday Srbija događaj održan je 12. septembra u Kulturnom Centru Grad, a više od 150 ljubitelja novih tehnologija slušalo je predavanja stručnjaka o najnovijim trendovima kada su u pitanju tablet uređaji.

Michael-Jakob Reinartz, Direktor sektora za mobilne uređaje i partnere Telekom Austrija Grupe je govorio o globalnim i evropskim trendovima u korišćenju tablet uređaja, naglašavajući da je Srbija tržište koje brzo raste:

„Tableti će postati sastavni deo naših života u narednih nekoliko godina: krajem devedesetih, svet je postao mobilan zahvaljujući pojavi laptopa, danas imamo brzine kakve nismo mogli ranije ni da zamislimo, a dizajn i forma uređaja su jedinstveni – otvaraju nam beskrajne mogućnosti da obavljamo praktično bilo koji zadatak, bilo kad, bilo gde“, rekao je Michael-Jakob Reinartz.

Dragana Petković, ispred sajta „Bolja Veza“ koji upoređuje ponude i cene domaćih mobilnih operatora i internet provajdera, govorila je o mogućnostima tablet uređaja:

„Ove uređaje je neverovatno lako koristiti, jer imaju odlične ekrane osetljive na dodir, potpuno su intuitivni, ne treba vam nikakvo predznanje. Ako nikad niste videli kompjuter u životu moćićete da koristite tablet. Ako ponude budu pristupačnije, možda oni budu prvi računar u kući mnogih u Srbiji“, rekla je Dragana Petković.

Tomislava Car iz kompanije Infinum d.o.o. iz Zagreba i koorganizator MobileMonday Hrvatska je bio treći predavač ipodelio svoja iskustva o izazovima i specifičnostima razvoja softvera za ove uređaje.

Mobile Monday (mobilni ponedeljak) je projekat koji razvija saradnju, inovaciju i diskusiju u oblasti telekomunikacija i mobilne telefonije, a realizuje se kroz seriju jednodnevnih događaja, ponedeljkom, u više od 100 gradova širom sveta. U Srbiji ga organizuju NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda.

Glavni sponzor događaja bio je Vip, podršku je pružio RNIDS, a pristup Internetu obezbedio EUnet.

Podeli sa prijateljima :)

Predloi predavanje ili predavaca