MoMo

Šta je Mobile Monday?

Mobile Monday (mobilni ponedeljak) je projekat koji razvija saradnju, inovaciju i diskusiju u oblasti telekomunikacija i mobilne telefonije, a realizuje se kroz seriju jednodnevnih događaja, ponedeljkom, u više od 100 gradova širom sveta.

MoMo je nastao u Helsinkiju 2000. godine i on predstavlja otvorenu platformu putem koje se povezuju profesionalci u industriji mobilne telefonije – vizionari, developeri i uticajni pojedinci. MoMo događaji im pomažu da iskoriste poslovne prilike, sarađuju nezavisno od brendova i granica i razgovaraju o tržišnim trendovima.

Nove lokacije se pojavljuju svakog meseca, a projekat je postao vodeća platforma mobilne industrije.

Od 2010. godine i Beograd se pridružuje ovom projektu, kroz odeljak MoMo Srbija, koji realizuju NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda.

Mobile Monday ima cilj da:


Zašto baš mobilna telefonija?

Lako je zamisliti da će jednoga dana svi ljudi na planeti imati mobilni telefon uz pomoć koga će komunicirati i pristupati internetu, što će popraviti kvalitet njihovog života.

MoMo je način da svetu predstavite svoje ideje za inovativnu upotrebu mobilnih tehnologija, koje će učiniti naše gradove i naše društvo boljim.

Mobile Monday neguje otvorenost, jednakost, inkluziju i veruje da ideje treba kritički preispitivati i stavljati na probu kroz energičnu debatu. Smatramo da inicijativa i spremnost na rizik zaslužuju poštovanje, a da mobilna industrija igra ključnu ulogu u oblikovanju društva.